Zelenina, kterou můžete pěstovat pořád dokola

29. května 2016 v 14:01 | Pavlína |  Návody
Nať z mrkve - Odřízneme si konec mrkve, z kterého roste nať, zasadíme do vaty a zalijeme vodou. Vyroste z toho pak krásně zelená nať, kterou pak můžeme používat do polévek a jiného jídla.



Bazalka - Stopky bazalky posadíme do vody a dáme na sluníčko, dokud nepustí kořeny. Pak bazalku zasadíme do hlíny.

Salát - Odkrojíme si vršek salátu a dáme do misky s vodou. Po čase se začnou objevovat nové listy a přibližně za 3 týdny už budeme mít nový salát.
Cibule - Odkrojíme si spodek cibule, kde jsou kořínky. Položíme na vlhkou hlínu a počkáme pár týdnů. Začnou nám růst nové cibule, které potom zasadíme hlouběji do půdy.

Zázvor - Kousek kořene zázvoru namočíme přes noc do vody. Květináč naplňte do 2/3, vyberte veliký květináč, aby jste měli veliký kořen ke sklízení, rád se rozrůstá do šířky. Vložte kořen, přikryjte 3-5 cm vrstvou substrátu. Umístěte někam na sluníčko a zalévejte 2x týdně. Za pár týdnů by se měly ukázat první výhonky. Zázvor se hodí do bytu. Zázvor můžete začít sklízet za 3-4 měsíce, kdy můžete začít odřezávat první kousky, které vždy dorostou. Kořen po čase začne tvořit vedlejší oddenky, které můžeme přesadit do jiného květináče. Oddenky můžeme také usušit a používat jako koření.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Používáte myčku na nádobí?

Ano 100% (5)
Ne 0% (0)

Komentáře

1 Mija Mija | Web | 29. května 2016 v 14:14 | Reagovat

tohle je super, už mám odzkoušeno - moc pěkné sledovat jak to rychle roste znovu :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama