Ovesné vločky

30. května 2016 v 22:52 | Pavlína |  Zajímavosti
Ovesné vločky jsou ideální potravinou při dietě. Dodají do těla energii na celý den, zasytí na dlouhou dobu a podporují nárůst svalové hmoty. Obsahují velké množství sacharidů a vysoké procento esenciálních aminokyselin (důležité pro budování svalové hmoty), tak je vhodné je konzumovat k snídani a před tréninkem. Pomáhají při střevních a žaludečních obtížích, poruchách trávení, posilují imunitní systém, tlumí zvýšenou činnost štítné žlázy a pomáhají odbourávat tuky a cholesterol. Kromě velkého množství sacharidů obsahují i velké množství železa, bílkovin a vlákniny. Jsou bohaté i na vitamíny A, B1, B2, D, E, kyselinu listovou, kyselinu pantothenovou a nenasycené mastné kyseliny omega-3 a omega-6. Dále obsahují i minerální látky jako vápník, draslík, fosfor, hořčík, zinek, měď a mangan. Existuje hodně způsobů jak se dají připravit. Můžeme je připravit naslano i nasladko. Můžeme je zalít mlékem, nebo je přidat do jogurtů nebo tvarohů. K nim můžeme přisypat různá semínka, ořechy a ovoce. Můžeme si z nich opéct i ovesné palačinky, ovesné placky, sušenky, karbanátky.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Používáte myčku na nádobí?

Ano 100% (5)
Ne 0% (0)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama